Septembrie 2007  →  Decembrie 2011

Mulțumim pentru citire!

e o toamna violenta si satisfacatoare

07 Oct 2007 — Luciana Petroiu

iti iei prietenul cel mai bun si te duci acolo, in locul unde ies scantei din corzi de chitara. gasesti locul usor, caci tu esti unul din aia care vin dupa mirosul sunetelor, te uiti luuung la jandarmi, zambesti ironic cand unul dintre ei te invita politicos sa “poftesti la spectacol”..traversezi regulamentar (e politie in intersectie) si te asezi cum numai tu stii cu fundul pe trepte, in fara Bisericii Casin si stai. stai si asculti oamenii cum intra si nu se mai termina. stai si asculti povesti despre pustoaice care fumeaza pe terasa, cu spatele la balcon, sa nu le vada bunica. am aflat ca in asemenea cazuri, bricheta trebuie tinuta aproape de patura, pentru a fi ascunsa usor si ca intre doua fete exista mereu o cutie cu si ulterior de bere, in care va trona, mai tarziu, scrumul. intre timp, are loc si concertul care deschide seara Muse din Bucuresti. si printre mii de imagini care iti vin in minte despre cum se simt aia care au bilete, apare si Dumnezeu (motule…:) ) sub forma unei chestii de 1,5 m, care vinde bilete de 20 ron (el le-a obtinut free), in sectorul b (who gives a shit ’bout that?). faci schimbul si te grabesti catre intrarea principala, unde fluxul de spectatori se oprise. e bine asa, e ca si cum te-ar fi asteptat pe tine sa inceapa. ranjesti si tu haotic..puii mei, eu am dat 20 ron pe un bilet care costa 45, si o s stau in sectorul a, unde biletele costa 65….so…tribut alora care asteapta.
intri frumos, apreciezi in liniste ca gazonul e acoperit de material plastic, sa nu fie distrus de zecile de perechi de incaltaminte topaitoare.
ne postam relaxate si multumite acolo, in fata scenei, lateral stanga. suntem prea mici de inaltime pentru concertele astea, asa ca mai aruncam un ochi pe ecran:D. here they are.

isterie nevinovata si nedirectionata. englezi in dungi care mananca microfoane si se lovesc de difuzoare, baterie transparenta, o atmosfera in care te asfixiezi cu sunet si in care inchizi ochii si simti cum iti tremura jeasii, fara sa iti fie frig si fara sa ai emotii puternice. pamantul vibreaza si urla.

e ca si cum ai fi in plin proces de drogare. fara drog. e hipnotizant si alarmant. muse

ma inclin