Septembrie 2007  →  Decembrie 2011

Mulțumim pentru citire!

Prolog 7

16 Mar 2008 — Lucian Marin

Pentru că șapte este un număr biblic, am să aberez puțin pe tema religiei. În primul rând nu văd legătura dintre un zeu, “Dumnezeu” în zilele noastre, și religii; are vreo legatură existența acestuia cu ideile promovate de o anumită religie? Trebuie să fim botezați la naștere? sau atunci când dorim noi și în interiorul unei religii care are aceleași valori cu ale noastre. Răspunsul meu la aceste două întrebări este nu.

Sunt de acord cu studiul religiei în cadrul școlii, dar nu numai a uneiai, ci a tuturor. Izolarea nu ne aduce nici un beneficiu, chiar dacă suntem creștini, musulmani, atei sau nereligioși, toți suntem oameni. Filozoful Dan Dennett face o analiză extraordinară despre evoluția religiilor și le compară cu alte fenomene naturale. În mare parte sunt de acord cu el, dar totuși cred că la un moment dat în viață trebuie să te decizi dacă vrei sau nu să faci parte dintr-o religie.

S-a nimerit ca astăzi să fie Duminică și să joace Steaua București cu Unirea Urziceni; iar eu mă duc la meci și sper ca Dumnezeu să țină cu steliștii :)