Septembrie 2007  →  Decembrie 2011

Mulțumim pentru citire!

Noile MacBook-uri

15 Oct 2008 — Lucian Marin

Apple a lansat astăzi noile MacBook-uri. N-am să înșir toate noutățile și îmbunătățirile aduse noii generații de notebook-uri pentru că aceste detalii sunt pe siteul oficial pentru MacBook Pro, MacBook, respectiv MacBook Air.

Apple MacBook - Late 2008

Minusuri și alte probleme:


  • Echipa de marketing crede că noul MacBook e un MacBook Pro mini, ceea ce e grav. E chiar invers, Pro-ul a devenit un MacBook imens care își justifică greu prețul.

  • Modelul de 2.0 GHz ($1299) nu are tastatura iluminată. Chiar așa dificil/costisitor era de implementat asta pentru toata gama de laptopuri?

  • Un amânunt care nu este publicat de Apple este acela legat de temperatura la care ajunge CPU-ul/GPU-ul. Am un MBP care după 20 de minute de video transcoding nu-l mai poți atinge (60 °C), în jocuri mai grav (70 °C). Aluminiul disipă căldura repede, dar se încălzește la fel de repede.

  • Touchpad-ul e prea mare și asta va crea probleme. Din greșeală, e posibil ca atunci când folosești tastele centrale să atingi touchpad-ul și astfel vei muta poziția cursorului pe ecran.

  • Tot legat de touchpad, lipsa unui buton va îngreuna folosirea right click-ului. Pentru necunoscători trebuie să ții 2 degete lipite pe touchpad, iar cu al 3-lea faci click pe buton, care acum va fi touchpad-ul însuși.

  • Pentru că au ales să producă placa de bază in-house, MacBook Pro-urile nu se vor bucura de Hybrid SLI și GeForce Boost. Mai precis se va folosi doar una dintre cele 2 placi grafice, nu ambele în același timp.

Cu această ocazie Apple a mai lansat și LED Cinema Display de 24-inch la prețul de $899. Spre uimirea mea nu înțeleg de ce monitorul nu este multi-touch. Au lăsat o oportunitate unică pentru Microsoft cu Windows 7 (da, „7” este numele oficial, am sursele mele) să preia din nou ștafeta cu această tehnologie.